24/1 Onsdag - Provbakning...

Idag blev det bil till jobbet igen pga isig väg. Fördelen med att åka bil är att det går fortare att ta sig hem, framför allt som idag när T hämtade upp mig strax innan kl 15. Vi åkte till mitt tidigare kontor och så packade jag ihop mina sista prylar som skulle med hem. Det tog en stund, men vi var hemma till kl 16 och då var det fortfarande ljus ute.
 
Jag bytte om till stallkläder och drog ut till stallet. Pållarna fick sin em-mat så de inte skulle vara mig i hälarna. Sedan greppade jag grepen och skottkärran för att sätta igång med dagens fyspass. Vägarna är fortfarande isbelagda så jag kommer inte ens av gården med hästtrailern. Alltså går det inte ens att ta sig till ridhuset. Hästarna får fortsatt vila och jag tog itu med mockningen av hagen. Det har varit plusgrader ett par dagar så de frysta dygnhögarna har börjat tina. Hästbajsen är dock blött och tungt, så jag fick jobba lite. 
 
 
Två fulla dygnkärror fick jag ihop och rensade rent precis utanför stallet och ligghallen, det är där de bajsar mest just nu. När jag var klar med hagen så fixade jag mockningen av boxarna, fyllde på nytt strö, ställde betfor/vetekli i vatten och till sist fylldes hösilagepåsarna iordning. Sopade stallet och pysslade om stallkatterna innan jag förpassade mig in till stugvärmen.
 
T hade precis käkat när jag kom in och jag gjorde ordning ett modifastmål åt mig. Vi babblade en stund under tiden som jag käkade, och jag funderade på vad jag skulle hitta på istället för att aktivera en häst. 
 
Jag spanade in den nyrengjorda spisen och vi diskuterade just detta med reparationen av ugnen. Om den gör någon skillnad. 
 
Så jag bestämde mig för att provbaka. När jag bakade till min födelsedags i somras, så blev ju inte mina scones etc så som de brukar bli. Jag tror inte mina gäster märkte så stor skillnad, men jag insåg att sconesen var hårdare än vad de brukar bli. Att fixa ordning en sconesdeg tar inte många minuter - så jag satte igång.
 
På med ugnen, jag gjorde en omgång deg och stansade ut den i små runda kakor. 
 
 
In med plåten i ugnen och efter halva tiden så hade de i alla fall jäst som de skulle.
 
 
Efter 12 minuter i ugnen så hade sconsen fått färg och var klara. Såg faktiskt helt okej ut. I somras fick jag köra betydligt längre med plåten i ugnen och dessutom på högre värme.
 
 
Sconsen fick svalna och sedan var det dags att provsmaka. Skulle de vara hårda nu? Ljumma scones med smör och cheddarost gjorde jag ordning till mig. Även om jag går på modifast var jag tvungen att provsmaka, men jag tog den minsta. 
 
Och hur blev de? Fantastiskt goda. Scones blir ju mer kompakta än typ frallor, men de smakade preics som de skulle utan att vara hårda. Lyckat provbak med andra ord och nu känns det inte som om det är någon panik med att köpa ny spis. Något som T tycker är toppenbra. Och visst, den spisen jag vill ha kostar 12 000 kr så det är mycket pengar. 
 
Jag städade upp i köket och så fick det bli en timme framför TV:n innan det var dags att plocka in pållarna. Vi drog ut till stallet vid 21-snåret och pållarna ville komma in idag. Jag kollade igenom damerna som vanligt innan kvällsmaten serverades. Såg sedan till att stallkatterna var på plats i sadelkamaren och serverade dem också sin kvällsmat. Ängla kvällsrastades och så full fart in till stugvärmen. 
 
Roligare än så här blev det inte idag.
 
/Lizzie
 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Stall Herbertz

Amatörryttare som skriver om sin vardag.

RSS 2.0